ЛЕТНИ ЈАЗИЧНИ КУРСЕВИ ЗА ВОЗРАСНИ ПО ЕКСТРА ПОВОЛНИ ЦЕНИ!


ДОПОЛНИТЕЛНИ ПОНУДИ

Не пропуштајте ја единствената можност да  поминете едно незаборвно лето -  посетете една од наведените дестинации каде што УСПЕШНО, БРЗО И ЕФИКАСНО ќе го изучите јазикот, културата и традицијата на земјата која Вам најмногу ви се допаѓа. Поминете го летото со едне поинаков ритам учете преку доживување на прекрасата Малага, Виена, Антиб и Париз!

 

 

 

 


ДЕТАЛЕН ОПИС НА ДЕТСКИ КУРСЕВИ во ИНТЕРКУЛТУРА

Целна група

Број на часови

Времетраење на час

Книга и издавач

Цена на цел курс (без вклучен материјал за настава)

Деца (6 години)

64 часа (1 семестар 30 часа и втор семестар 34 часа)

60 минути

Join us for English

 

English adventure

8000 ден (4000 ден семестар)

Деца (7 години)

64 часа (1 семестар 30 часа и втор семестар 34 часа)

60 минути

Pupils book, play to English

8000 ден (4000 ден семестар)

Деца (8 години)

64 часа (1 семестар 30 часа и втор семестар 34 часа)

60 минути

 

8000 ден (4000 ден семестар)

Деца (9до 11 год)

64 часа (1 семестар 30 часа и втор семестар 34 часа)

60 минути

 

8400 ден (4200 ден семестар)

Деца (10до12 год)

64 часа (1 семестар 30 часа и втор семестар 34 часа)

60 минути

 

8400 ден (4200 ден семестар)

Деца(11до13год)

64 часа (1 семестар 30 часа и втор семестар 34 часа)

60 минути

 

8400 ден (4200 ден семестар)

Деца и младинци (12 до 14 год)

64 часа (1 семестар 30 часа и втор семестар 34 часа)

60 минути

 

8600 ден (4300 ден семестар)

 

Времетраење на курсoт

 8 месеци , 8 часа пo 60 минути (два пати неделнo).

Брoј на слушатели вo група

Вo секоја група има 5-8 слушатели. Максималниoт брoј на слушатели вo група е 10 (брoјка што не смее да се надмине ниту на еден час)

Дополнителна помош и Комуникација со родителите

Секој професор има 1 час на секои две недели предвиден за дополнителна настава. Овој час е достапен на сите слушатели кои во текот на курсот испуштиле некој час, им треба дополнителна подготовка за тест или пак сакаат да се стекнат со дополнително знаење. Заинтересираните треба да го најават односно закажат овој час минимум 3 дена пред неговото одржување. Родителите можат да го искористат овој термин за консултација и преглед на досието на секој ученик доколку предвидениот термин не се искористи за настава.

 Редовно детално известување до родителите за напредокот на секое дете

Секој родител по email еднаш месечно ќе добива извештај за напредокот на неговото дете, редовноста на наставата и пишувањето домашни задачи. Секој родител исто така ќе добие телефонски број од професорите кои се достапни секој работен ден од 13 до 16 часот за било какви консултации и прашања поврзани со курсот по англиски, германски или француски јазик.  Во месец ЈУНИ (околу 20ти) предвиден е летен јазичен и спортски камп за деца на Попова Шапка во времетраење од 8 дена каде децата ќе имаат можност преку  часови (три часа на ден!), преку игри, песни, спортски активности, филмови и дружење да напреднат уште повеќе во познавањето на англискиот јазик. Подетални информации за кампот од месец март 2013 год.

Опис на часовите и начинот на работа

Интензивно користење  на Англискиот јазик во текот на целиот час: Децата на возраст до 14 години впиваат најмногу информации па затоа преку интензивен 60 минутен час децата ќе постигнат многу високи резултати. Со помош на професорите (дипломирани професори по англиски јазик со најмалку две годишно искуство во настава по англиски јазик) самите ученици ќе дојдат до одговорите и до совладување на материјалот предвиден за часот. Секое дете во текот на часот ќе има можност да се искаже, да работи во група со другите деца и да не се дозволи да биде пасивен слушател ниту пак да замине од часот со нејасни работи.

Учењето странски јазик е многу повеќе од учење зборови и граматика. Во Интеркултура преку кратки филмови, песни и видео клипови ќе се изучува културата, традицијата и цивилизацијата на народите чиј јазик се изучува.

Цени и попусти

 Достапни и поволни цени за професионална настава за деца и можност за плаќање на рати (најмногу 3 рати за еден семестар).

Семеен попуст (двајца слушатели од исто семејство ; доколку детето посетува детски курс родителите добиваат 10% на курсевите за возрасни во просториите на Интеркултура на ул Македонија; третиот член добива 20% на сите јазични курсеви што се во тек)

Попуст за плаќање во готово (10% на сумата за цел семестар доколку се плати во првите 7 дена од почетокот на курсот) 

 


 

ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК ВО СРЦЕТО НА ВИЕНА или БЕРЛИН ЦЕЛ МЕСЕЦ (4 недели) за само 770!!!

Цената вклучува:

 • ИНТЕНЗИВЕН КУРС од 16 часа неделно (од понеделник до четврток) во модерно опремени училници и во мини групи во  Академијата DeutchAcademie, партнер на Интеркултура
 • претходно тестирање за одредување на нивото на познавање на германскиот јазик (вкупно 12 степени)
 • сместување во студентски дом
 • попуст на македонско-германски речник и разговорник

Можност за подолг престој, сместување во фамилии, дополнителни екскурзии и најразлични пакет јазични понуди и комбинирани курсеви.

Можност за полагање на DAF (меѓународни признати сертификати за познавање на германскиот јазик)

 

Датуми на започнување:

06.05-31.05 ; 03.06-27.06 ; 01.07-25.07; 05.08-29.08; 09.09-03.10,  07/10-31/10

 

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА ЕДИНСТВЕНАТА ШАНСА ЗА НЕЗАБОРАВНО ДРУЖЕЊЕ ПРЕКУ ИЗУЧУВАЊЕ НА ГЕРМАНСКИОТ ЈАЗИК И КУЛТУРА!

 

***************************************

 

ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК ВО АНТИБ  (Јужна Франција)

2 НЕДЕЛИ  за 694 €

 Цената вклучува:

 • 20 часа неделно часови по француски јазик во Меѓународниот Центар на Антиб
 • Сместување во двокреветна соба во VillaNador
 • попуст на француско-македониски и македонско-француски речник

10% на курсевите по француски јазик во Интеркултура од септември 2012.

 

Можност за сместување во фамилии со многу поволни цени во текот на целата година, можност за подолги јазични престои  и за следење настава за полагање на ците нивоа на меѓународниот испит DЕLF.

 

2 НЕДЕЛИ ОДМОР ВО МАЛАГА И УЧЕЊЕ ШПАНСКИ ЈАЗИК ВО ПОЗНАТИОТ ИНСТИТУТ PABLO PICASSO КОЈ СЕ НАОЃА ВО СТРОГИОТ ЦЕНТАР НА МАЛАГА ЗА САМО 545€!!!

Цената вклучува:

 • ИНТЕНЗИВЕН СТАНДАРДЕН КУРС 4 часа на ден (секој час е во времетраење од 50 минути) и сместување во двокреветна соба во апартмани близу до институтот.
 • Тестирање во Интеркултура за одредување на степенот на познавање на шпанскиот јазик
 • Атеље, кино и музика еднаш неделно
 • 1 час неделно по шпанска гастрономија (подготвување на традиционална шпанска кујна)
 • 1 час по фламенко во неделата
 • 1 посета на културни места и споменици во и надвор од Малага
 • 1 пијалок и “tapas” за добредојде
 • Користење на интернет (Wi-Fi зона)  и современи компјутери во училиштето
 • Користење на библиотека
 • 10% на целиот курс по шпански јазик во Интеркултура од септември  2012 (од 4800ден за 4300 ден)
 • 10% на шпанско-македонски, македонско-шпански речник

Можност за подолг престој, сместување во фамилии, дополнителни екскурзии и пакет јазични понуди.

Почеток на курсевите : Секој понеделник од месецот

 

********************************************

 

ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК ВО ПАРИЗ  2 недели - 1170€

Цената вклучува:

 • курс по француски јазик од 26 часа неделно во училиштето Акорд
 • сместување во еднокреветна соба во фамилија со доручек

Во цената не е вклучена  административна такса за одбирање и резервација на сместување која чини 80€

 

Во цените за СИТЕ јазичните курсеви НЕ е вклучен превозот.

Сите подетални информации за  СЕКОЈА ЈАЗИЧНА КОМБИНАЦИЈА побарајте ги на горенаведените

e-mail адреси или телефонски броеви .

 

 
 

Летни курсеви во странство:
Шпански јазик во Малага, Шпанија
Француски јазик во Париз или Јужна Франција
Германски јазик во Виена, Австрија

 


 

ЛЕТНИ ЈАЗИЧНИ КУРСЕВИ ПО ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК  ВО ВИЕНА или БЕРЛИН

ЦЕЛ МЕСЕЦ (4 недели) за само 770!!!

DEUTSCHAKADEMIE VIENNA е училиште за германски јазик во срцето на Виена кое се наоѓа веднаш наспроти познатата Опера (Opera house). Виена е град со 1,8 жители кој плени со својата архитектура, пејзаж, нотите на австриската музика и извонредната кујна. Има илјадници начини да ги отриете убавините на австриската метропола и да уживате во секој момент додека ја живеете австриската култура.

      
Училиштето DEUTSCHAKADEMIE VIENNA е партнер на Интеркултура и располага со модерно опремени училници, работа во мали групи(максимум 10 слушатели) каде се изучуваат 12 нивоа на германскиот јазик.

ИНТЕНЗИВЕН КУРС  - 12 СААТИ (16 часа неделно)

Од понеделник до четврток (најмногу 10 слушатели во група)

Курс со сместување

2 недели

4 недели

8 недели

Студентски дом/двокреветна соба

590

770

1490

Студентски дом/еднокреветна соба

620

820

1580

Еднокреветна соба кај сопственик на стан

620

850

1650

Еднокреветна соба во фамилија

640

850

1700

Еднокреветна соба во фамилија со доручек

780

1000

1990

Дополнителни трошоци

Книга

Копирање

Сертификат

 

14-17€

1-3€

4€

СУПЕР ИНТЕНЗИВЕН КУРС + ДОПОЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

24 СААТИ (32  часа неделно курс по германски јазик)

+ 2 x 1,5 саати неделно ( 4 часа) дополнителни активности

+ 1 час индивидуална настава / 2 недели

Најмногу 10 слушатели во група

 

Курс со сместување

2 недели

4 недели

8 недели

Студентски дом/двокреветна соба

1120

1350

2620

Студентски дом/еднокреветна соба

1170

1430

2780

Еднокреветна соба кај сопственик на стан

1200

1460

2990

Еднокреветна соба во фамилија

1270

1600

2990

Еднокреветна соба во фамилија со доручек

1290

1690

3290

Дополнителни трошоци

Книга

Копирање

Сертификат

 

14-17€

1-3€

4€

Интензивен курс  + дополнителни екскурзии +  индивидуални часови

12 саати (16 часа) неделно курс по германски јази

+ 2 x 1,5 саати неделно ( 4 часа) дополнителни активности неделно

+1,5 саат ( 2 часа)  неделени индивидуални курсеви

Најмногу 10 слушатели во група

 

Курс со сместување

2 недели

4 недели

8 недели

Студентски дом/двокреветна соба

1060

1270

2480

Студентски дом/еднокреветна соба

1090

1350

2650

Еднокреветна соба кај сопственик на стан

1100

1360

2670

Еднокреветна соба во фамилија

1120

1380

2710

Еднокреветна соба во фамилија со доручек

1180

1520

2990

Дополнителни трошоци

Книга

Копирање

Сертификат

 

14-17€

1-3€

4€

ДАТУМИ НА ЗАПОЧНУВАЊЕ НА КУРСЕВИТЕ:

Мај                    06.05 - 31.05 2013

Јуни                  03.06 – 27.06 2013

Јули                   01.07 – 25.07 2013

Август               05.08 – 29.08 2013

Септември       09.09 – 03.10 2013

Октомври         0710 - 31.10.2013

ВАЖНО:           Во цената не е вклучен превозот и патничкото осигурување.

Ул Македонија 21/2-8 1000 Скопје ;

тел ; 070/ 341 951