Покрај јазичните курсеви , тимот од студиото за преводи Интеркултура Ви нуди квалитетни и брзи писмени преводи, судски преводи на свидетелства, дипломи, уверенија, венчаници, возачки дозволи, правни документи, патни исправи како и секој друг документ за кој е потребна заверка односно печат од овластен судски преведувач.


Преводи на интернет страни, каталози, проспекти итн. Превод од македонски кон:

 • Англиски
 • Албански
 • Француски
 • Германски
 • Грчки
 • Италијански
 • Шпански
 • Српски
 • Португалски
 • Кинески
 • Арапски

 Превод од и кон други странски јазици по ваше барање.

 

Судски преводи Од 350 до 1500 ден од страна во зависност од јазикот, бројот на карактери и тежината на преводот
Литературни преводи  
Консекутивен превод  од 1200 ден од 1h во зависност од бараниот јазик и темата

 

 

ИНТЕРКУЛТУРА располага со две современо опремени простории кои за време на викендите можат да се изнајмат и да се организираат мини семинари и работилници односно настани во кои се вклучени најмногу 30 учесници.